Din 416 medici infectați în toată țara, 15 medici sunt din municipiul Chișinău. Ion Ceban: Vor fi testate la Covid-19 toate cadrele medicale

ion_ceban_doctor

15 medici au fost testați pozitiv la testul Covid-19, astfel, astfel, numărul celor infectați la nivel național a ajuns la 416 cadre medicale. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban.
În acest context, edilul capitalei a cerut ca toți medicii din municipiu să fie testați și verificați.

„Sunt 9 cazuri de infectare la serviciu și 6 în comunitate, potrivit informațiilor colectate pe intern de specialiștii noștri. Iată de ce eu cred că toate cadrele medicale, trebuie să fie testate. Astfel, avem o donație de teste la anticorpi de producție americană, de către un laborator privat, care vor testa toți medicii din municipiul Chișinău, începând cu ziua de astăzi. Acest test, zilele trecute a fost inclus în nomenclatorul Agenției Medicamentului. Personalul laboratorului va ieși la fața locului la fiecare instituție medicală și va efectua testarea. Astăzi specialiștii vor merge la Spitalului de boli contagioase pentru copii, asta deoarece este prima instituție care a primit pacienți cu COVD. În continuare va fi Spitalul Arhanghelul Mihail și după toate și apoi toate”, a declarat Ion Ceban.

Municipalitatea mai dispune de acele 1000 de teste, care le-a procurat și vor fi destinate la fel pentru testarea cadrelor medicale.
„Noi trebuie să avem foarte mare grijă de medicii noștri, astfel vom reuși să protejăm infectarea. Totodată, solicit ca toți șefii de spitale să fie responsabili și să nu mușamalizeze un caz sau altul dar să bata alarma în orice situație. De contaminare sau în cazul în care ceva nu se ajunge, mă refer la medicamente, consumabile și altele”, a conchis edilul.

Logo_MAN_CEBAN