250 de persoane sau înregistrat pentru a participa în cadrul Campaniei lansate de Primăria Chișinău „Fii voluntar”.

Ion_ceban_volonterstvo

250 de persoane sau înregistrat pentru a participa în cadrul Campaniei lansate de Primăria Chișinău „Fii voluntar”.

Voluntarii vor activa alături de cei 170 de lucrători sociali și 90 de asistenți din cadrul Direcției Asistență socială a municipalității.

Împreună vor ajuta persoane din grupul de risc (pensionari pentru limită de vârstă și persoane cu dizabilități) din municipiul Chișinău, care beneficiază de asistență socială din partea autorităților publice locale.

În același timp, de astăzi au fost lansate două linii verzi la care cetățenii care necesită informații sau ajutor pe durata instituirii regimului de Stare de urgență pe întreg teritoriul republicii, în legătură cu pericolul de infectare prin COVID-19, pot apela numerele de telefon:

0800-00080 (sănătate)

0800-00090 (asistență socială).

Membrii celulei de criza instituită în cadrul Direcției asistență socială, vor informa telefonic beneficiarii despre măsurile de precauție și vor recepționa solicitările care ulterior, vor fi soluționate de către lucrătorii sociali și asistenții sociali împreună cu voluntarii.

La necesitate, la domiciliul beneficiarilor se vor deplasa asistenții sociali împreună cu voluntarii, care vor prezenta legitimațiile.

Logo_MAN_CEBAN