3.699 de copii au fost înscriși în clasa I. Ceban: „În 5 instituții educaționale din Chișinău au fost suplinite toate locurile disponibile”

ion_ceban-scoala

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, aduce la cunoștința comunității că, 3.699 de copii au fost admiși în clasa I, în toate instituțiile publice din municipiul Chișinău, după prima etapă de înscriere în anul școlar 2024-2025.

„Din numărul total de 139 de instituții de învățământ publice și private din mun. Chișinău, în 5 instituții nu se va desfășura runda a II-a, deoarece toate locurile planificate au fost suplinite. Este vorba despre: IP Școala primară Nr. 152 „Pas cu Pas”, L.T. „Mihail Kogălniceanu”, IP Liceul Teatral Orășenesc „Iurie Harmelin”, Școala auxiliară Nr. 7, Complexul Educațional (liceu-grădiniță) „Kiril şi Metodiu” ”, spune Ion Ceban.

În context, menționează edilul, pentru etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa I, care va dura în perioada 3-17 iunie, au rămas 6.710 locuri disponibile.

În cadrul acestei etape va avea loc:
-depunerea/completarea/validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă;
-a copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani în perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2024 din districtul școlar;
-și a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Amintim că, situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu vor fi înscriși în clasa I, vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală, în perioada 20 – 30 august 2024.

Logo_MAN_CEBAN