75% din lucrările de reabilitare a Spitalului Clinic Municipal de copii „Valentin Ignatenco” au fost executate

ion_ceban_spital

În jur de 75% din lucrările de reabilitare a clădirii Spitalului Clinic Municipal de copii „Valentin Ignatenco”, preconizate a fi efectuate în cadrul Proiectului „Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, au fost deja executate.

Lucrările au demarat în august 2022, iar finalizarea acestora este preconizată pentru martie, curent.
Pentru acest spital sunt planificate 2,37 milioane de euro.
Cele mai importante lucrări de reabilitare prevăzute includ:
• Consolidarea structurii clădirilor (termoizolare pereți, acoperiș, subsol);
• Înlocuirea geamurilor și ușilor;
• Reabilitarea rețelei electrice;
• Schimbarea construcției din vitraliu;
• Fabricare și montare a 5 ascensoare noi;
• Instalarea echipamentelor de monitorizare energie;
• Alte lucrări: reabilitare scări, balcoane.
• Aplicarea tehnologiilor de ultimă generație în materie de energie verde pentru a reduce emisiile nocive.

În urma lucrărilor executate se va reduce considerabil consumul de energie și respectiv costurile suportate, se va îmbunătăți calitatea serviciilor și se va oferi confort ridicat pacienților. La fel, se vor reduce emisiile nocive în municipiul Chișinău.

Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Băncii Europene pentru Investiții (BEI), implementează proiectul de „Eficiență energetică și izolare termică a clădirilor publice din municipiul Chișinău”.

Din cadrul acestui proiect sunt planificate 6,9 mil euro pentru lucrări de reabilitare a trei spitale clinice municipale: Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime”, Spitalul Clinic Municipal de copii „V. Ignatenco”, Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”.
În cadrul Proiectului de „Eficiență energetică și izolare termică a clădirilor publice din municipiul Chișinău” au mai fost reparate 19 instituţii educaţionale, dintre care 5 grădiniţe şi 14 şcoli și licee.

Logo_MAN_CEBAN