Mulți părinți se arată indignați de faptul că elevii lor trebuie să recupereze o săptămână de lecții pierdute. Spre exemplu, fosta jurnalistă Oxana Iuteș scrie pe pagina sa de Facebook că după recuperările orelor, elevii și părinții lor vor avea nevoie de recuperare psihologică.
„Spuneți vă rog ce-i cu nebunia asta din școli cu recuperarea orelor, cu lecții zero sau șapte și opt? Ministerul a spus clar, CITEZ: “În urma discuțiilor, ministrul Educației și Cercetării a emis Ordinul nr. 1498, potrivit căruia perioada de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță a fost extinsă până la sfârșitul anului de studii 2021-2022.
Până la sfârșit de mai sunt șapte luni, dacă să calculăm și luna curentă?”, scrie acesta.
De asemenea, Angela Mardare afirmă că dacă 7 zile de vacanță înmulțim cu 6 ore de lecții (mediu pe zi) obținem 42 ore de recuperat.
„Avem 7 luni până la finele anului școlar 2021-2022. Repartizarea uniformă ar reduce stresul elevilor”, a precizat aceasta.
O altă mamă spune că „De ex, a început la 8 și termină la 16.40!! 9 lecții. Evident, cu teme pentru acasă! Și așa zilnic, câte 8/9 ore. În urma oboselii și a stresului scade imunitatea..să vedeți voi îmbolnăviri și statistici după vreo săptămână de studii “intense”. Tare nu-mi place să zi, dar, sincer, parcă-s numai tâmpiți pe la conducere”, se arată în comentariu.
Amintim că anterior, primarul general Ion Ceban a declarat că cei de la Guvernare a trimis copiii acasă ca să facă economisire la gaz. Edilul a făcut o propunere ca și cei de la Guvernare să iasă la muncă după program sau în zilele de sâmbătă, pentru că ei tot au pauze prea mari în timpul zilei.