Să fie mai multă natură. Ion Ceban: În sectorul Ciocana au fost dat startul lucrărilor de amenajare a spațiului verde din str. Ciocana 12

ion_ceban_ciocana

În sectorul Ciocana au fost dat startul lucrărilor de amenajare a spațiului verde din str. Ciocana 12. Potrivit primarului general Ion Ceban, în aceasta zona vor fi amenajate 2 scări de acces spre teren, trotuare, un teren de sport multifuncţional şi va fi instalat un teren de joacă şi unul de fitness.

„Totodată, în prezent, în sectorul Ciocana sunt în proces de reabilitare mai multe spații publice:

Se desfășoară lucrări de amenajare și renovare a Aleii pietonale din str. Mihai Sadoveanu. Se pavează trotuarul și se lucrează la instalarea iluminatului public, perimetrul str. Petru Zadnipru și str. Igor Vieru.
Amenajarea zonei verzi din apropierea Aleii în perimetrul str. P. Zadnipru – str. Ginta Latină. În prezent, se efectuează lucrări de pavare a trotuarelor.
Aleea școlarilor – partea de sus – la moment se finalizează proiectul, se instalează două mese pentru șah și mobilier urban. Urmează a fi efectuate lucrări de renovare a scărilor din perimetru și a pistei pentru persoanele cu nevoi speciale.

Alte 4 proiecte sunt aflate în proces de coordonare:

  • scuarul din str. Vadul lui Vodă 100,
  • amenajarea terenului adiacent din scuarul Mircea cel Bătrîn 29/1,
  • amenajarea unui scuar pe terenul aferent din str. Maria Drăgan 4/1
  • amenajarea spațiului din preajma liceului Orizont, str. Mircea cel Bătrîn 4/4.

De asemenea, sunt în desfășurare proiecte cu privire la lucrări de proiectare dar și cel cu privire la determinarea locurilor de parcare din str. Milescu Spătaru, un proiect multianual”, a punctat edilul.

Ceban spun că se pune accent pe crearea condiţiilor de recreere pentru locuitorii capitalei, în curtea casei, în cel mai apropiat parc sau altă zonă verde, pentru confortul acestora.

Logo_MAN_CEBAN