Electricitatea iarăși s-a scumpit. Ceban: Unde sunt apărătorii PAS?

ion_ceban_lumina

Electricitatea iarăși s-a scumpit. Unde sunt apărătorii PAS care să țipe că sunt scumpiri? Cu această întrebare a venit primarul general Ion Ceban, după ce ANRE a aprobat scumpirea energiei electrice.

„8 minute pentru scumpirea energiei electrice la Chișinău și alte 8 minute pentru majorarea tarifului pentru curent electric în nordul țării

Nu a trecut nicio lună și iar ne-au scumpit lumina, iar decizia a fost luată în doar 16 minute.

Aproximativ 6 lei vor achita locuitorii Chișinăului din 1 decembrie pentru un kW/h. Mai exact, 5,91 lei/kWh, cu 24 la sută mai mult decât actualul tarif de 4,77 de lei, aprobat recent, în data de 4 noiembrie, la fel în grabă, decizia fiind luată în doar 13 minute.

Cei de la PAS, care strigau în gura mare câteva zile în urmă în sala CMC parazitând pe necesitatea de a ajusta prețurile la apă și canalizare, astăzi au mai majorat prețul la energia electrică. Este a 5-a ajustare din acest an pe care o fac la prețurile pentru energia electrică. Unde sunt acei apărători de la PAS?”, a declarat Ceban.

Edilul spune că cu așa prețuri, nu doar „Apă-Canal Chișinău” se va îneca și nu va face față, dar toate întreprinderile din gestiune, unde cheltuielile au crescut esențial.

„Astăzi, suntem șantajați cu procuratura și cu tot felul de sperietori în stilul celor de la PAS. Dacă nu vom avea apă în capitală, să știți: este doar străduința nemijlocită a celor din PAS”, a punctat edilul.

Logo_MAN_CEBAN