Ion Ceban, despre unele clădiri ce au primit autorizații ilegale cu 4-7 ani în urmă: Ce propuneți, să dau familie afară din apartamente?

ion_ceban_profunzimea6

Primarul general Ion Ceban spune că nu are de gând să dea zeci de familii afară din apartamente procurate, chiar dacă acestea au fost construite ilegal. Edilul spune că autorizațiile ilegale au fost oferite de către foștii primari, iar administrația actuală de la primărie nu poate să procedeze neomenesc cu cetățenii. Cel puțin asta a declarat edilul în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la Pro TV, după ce a fost întrebat de ce nu demolează clădirile construite ilegal.

„Clădirea de pe Coca costă 1 milion de euro să o demolăm. Cine acoperă aceste cheltuieli? Compensațiile pentru locuitori?

Nu am spus că vor fi demolate trei clădiri mari. Noi nu am permis, am astupat. Deci Dimo 7/1, după care Calea Ieșilor 65/5, dacă nu greșesc, și încă ceva la Botanica. Deci din astea 3 am zis. Dacă nu se disciplinează, la momentul de față sunt construcțiile mari care eventual anterior sunt invocate pentru eliberarea de acte abuzive, nu a avut loc în această perioadă de mandat. Acum a fost regulamentul aprobat de Guvern, în care ei dau posibilitate Primăriei să facă, numai că nu au prevăzut bani pentru asta. O lună sau o lună jumătate, două în urmă.

Nu construim, nu construim ilegal? De când sunt în mandat, nu construim, s a construit. S-au finalizat unele blocuri în. Propuneți să mă duc să-i dau afară pe oamenii ăștia? Tot așa durează, dar nu depinde din nou, depinde de autoritatea centrală, cadastru etc. Deci nu, ei nu participă cu primăria la recepție finală de o perioadă foarte bună de timp. Ceea ce vehiculează PAS sunt numai minciuni”, a declarat Ceban.

Logo_MAN_CEBAN