Proiectul de reparație a străzilor 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun intră într-o nouă fază. Jumătate dintre lucrările pentru str. 31 August 1989 au fost deja realizate, iar reabilitările au început pe noi tronsoane.
”Pe segmentul Ismail – Bulgară a fost decapat asfaltul și bordurile de pe carosabil și de pe trotuare, cu montarea bordurilor noi și pregătirea fundației pentru aplicarea pavajului. Iar pe segmentul Pușkin – Vlaicu Pârcălab se lucrează la trotuare, fiind în proces demolarea bordurilor și a asfaltului și pavajului uzat. În continuare, se lucrează la amenajarea trotuarelor și parcărilor pe tronsonul str. Petru Movilă – str. Serghei Lazo. Pe tronsonul Sfatul Țării – Bodoni, amenajarea sistemului rutier și a trotuarelor a fost realizată integral. Lucrările de reconstrucție a sistemului de iluminat public pe întreaga stradă au fost realizate la nivelul de 16%”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
Progresul lucrărilor de reparație pe str. Alexandru cel Bun a ajuns la 55%. În perimetrul Bodoni – Doga au fost inițiate lucrările de reabilitare a trotuarelor. Între timp, pe segmentul Alecsandri –Pușkin continuă lucrările de amenajare a trotuarelor și parcărilor. Pe toate șantierele în lucru lucrările la sistemul de iluminat stradal au fost realizate în proporție de 90%.
Pe strada Tighina, lucrările au fost realizate în proporție de 40%. Pe segmentul Ștefan cel Mare București au început lucrări de amenajare a trotuarelor, dar și de decapare a structurii rutiere. Totodată, pe acest tronson se fac lucrări de reabilitare a canalizării pluviale. În perimetrul Mateevici – Bernardazzi se amenajează pavajul pe trotuare. Și pe această arteră sistemul de iluminat public a fost reabilitat la nivelul de 90%.
”Reparația capitală a celor trei străzi a început în primăvara 2022 și va dura până la sfârșitul acestui an. Lucrările se realizează în cadrul Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, în valoare totală de 366 milioane de lei, proiect realizat de Primăria Chișinău cu BERD, BEI și Fondului Special de Energie Verde al BERD, unde partea de credit fiind de 236 milioane lei și aportul propriu 130 milioane lei”, a reamintit edilul Ion Ceban.