Vadul lui Vodă își întâmpină turiștii cu infrastructură modernizată: Ceban:„Primăria Chișinău a investit considerabil în zonă”

ion_ceban_vaduluivoda

Sezonul estival pe litoralul nistrean de la Vadul lui Vodă a fost deschis astăzi, într-un eveniment festiv organizat de Primăria Chișinău. Alături de administrația locală, oaspeți, turiști și locuitori ai municipiului, delegația Primăriei Chișinău a dat startul sezonului de vară, marcând momentul cu un concert pe faleza de la plajă.


Într-o postare pe rețelele de socializare, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat:
„Invităm toți locuitorii municipiului și din întreaga țară, dar și oaspeții care vin în Moldova, să-și petreacă timpul liber, concediile și vacanța mare în zona de odihnă de la Vadul lui Vodă, unde municipalitatea a investit mult în ultimii ani pentru a moderniza infrastructura atât pe faleză, cât și în Parcul Nistrean”.

Edilul a subliniat eforturile depuse pentru îmbunătățirea condițiilor din această zonă: „Aici am creat condiții confortabile, unde odihna poate fi îmbinată cu sportul și recreerea. La Vadul lui Vodă, municipalitatea a cofinanțat mai multe proiecte: drumuri, trotuare, rețelele de canalizare, edificiile de educație, artă, cultură și transport. Am cofinanțat proiecte în valoare de peste 24 de milioane de lei, echivalentul a 60 de proiecte „Satul European Expres”, a conchis Ion Ceban.

În contextul Zilei Nistrului, sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, primarul a menționat: „Moldova se mândrește cu multe locuri frumoase și unice, printre acestea se numără și valea pitorească de pe Nistru, Parcul Nistrean și plajele de pe malul Nistrului de la Vadul lui Vodă. Una dintre cele mai mari bogății ale noastre este râul Nistru. O bogăție care trebuie păstrată și valorificată”, a declarat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN