Suburbiile municipiului Chișinău se modernizează în același ritm cu Capitala

ion_ceban_suburbii

În ultimii patru ani, în pofida crizelor pandemică, economică și energetică, Primăria Municipiului Chișinău a stabilit un buget record pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii suburbiilor, în valoare de 740 de milioane de lei.

„Aproape 200 de proiecte de dezvoltare a infrastructurii au fost implementate cu suportul Primăriei Chișinău în cele 18 suburbii, în ultimii ani. Sunt proiecte solicitate și necesare oamenilor și care au fost realizare împreună cu autoritățile locale”, a declarat Primarul General Ion Ceban.

Astfel, în prezent, mai spune edilul, zeci de mii de locuitori din suburbii sunt beneficiari ai proiectelor realizate cu suportul municipalității: grădinițe construite de la zero, redeschise și reparate, școli renovate, drumuri și trotuare reabilitate, iluminat stradal modernizat, apeduct și canalizare, sănătate și sport, transport public municipal confortabil și modern.

„În continuare, Primăria Chișinău va susține procesul de dezvoltare și urbanizare uniformă a întregului municipiu, inclusiv al suburbiilor”, reiterează Ion Ceban.

Dezvoltarea și modernizarea suburbiilor din componența municipiului Chișinău este posibilă doar în cadrul unei colaborări reciproce dintre Primăria Capitalei și cetățenii acestor localități.

Logo_MAN_CEBAN