Activitatea Î.M. Regia „Exdrupo” în perioada 10-16 iunie 2024

ion_ceban_exdrupo

Ion Ceban aduce la cunoștință că, în perioada 10 -16 iunie 2024, Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit cu lucrări de reparație a drumurilor publice municipale, pe o suprafață totală de peste 11.000 m2.

„Cele mai mari volume de lucrări au fost executate pe bd. Decebal, str. Vladimir Korolenco și str. Alba Iulia, unde urmează asfaltarea suprafețelor pregătite.
De rând cu aceste lucrări, au loc și acțiuni de reparație sau înlocuirea bordurilor, restabilirea canalizării pluviale și a altor rețele din zona drumului, prin ridicarea la cotă sau schimbarea receptoarelor și gurilor de vizitare”, a scris edilul.

În același timp, spune Primarul General, în intersecția str. Socoleni și Calea Orheiului, s-a așternut primul strat de asfalt la bandă suplimentară de virare, iar pe mai multe străzi principale și secundare au continuat acțiunile de lichidare a situațiilor de avariere, prin plombarea gropilor sau restabilirea fundației drumului pe zonele cu tasări.

„La fel, au continuat și lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere, în cadrul proiectelor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană, prin asfaltarea a 2.000 m2, în cadrul proiectului de reabilitare a acceselor la instituțiile educaționale, care se desfășoară în prezent în sectoarele Buiucani și Rîșcani. În același timp, pe bd. Renașterii Naționale și bd. Decebal, s-a lucrat la reabilitarea trotuarelor”, a adăugat Ion Ceban.

Totodată, pentru sporirea siguranței în trafic, în săptămâna precedentă, au fost reparate 50 de indicatoare rutiere, aplicați peste 2.100 de m2 de marcaj rutier.

Urmare a calamităților naturale de săptămâna trecută, Ion Ceban a reiterat că, un efort sporit s-a depus la înlăturarea consecințelor ploilor torențiale, însoțite de grindină și rafale de vânt. Astfel, drumarii au curățat de nămol, frunze, gunoaie acumulate în urma averselor, circa 7.000 colectoare a apelor pluviale, fiind, de asemenea, deznămolite și salubrizate mai multe străzi principale și secundare din oraș.

„Un efort sporit în săptămâna precedentă a fost depus și de electricienii Î.M. REI „Lumteh”, pentru a restabili și a menține funcțională rețeaua electrică, care a fost afectată de intemperie în proporție de 30%”, a adunat Primarul General.

Lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere vor continua și pe parcursul săptămânii curente.

Logo_MAN_CEBAN