Activitatea Î.M. Regia „Exdrupo” în perioada 24-30 iunie 2024

ion_ceban_drumuri

Ion Ceban aduce la cunoștință că, în perioada 24 – 30 iunie 2024, Î.M. Regia „Exdrupo” a executat lucrări masive de reparație a drumurilor publice municipale, care presupun frezarea suprafețelor asfaltice uzate pe o suprafață totală de peste 3.000 m2 și asfaltări în volum de 20.000 m2.

„Cele mai mari volume de lucrări au fost executate pe bd. Moscova, bd. Decebal, str. Vladimir Korolenko și str. Alba Iulia. În același timp, pe mai multe străzi din Capitală s-au întreprins lucrări de lichidare a situațiilor de avariere a drumurilor”, precizează Primarul General.

Totodată, spune edilul, în cadrul lucrărilor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană a fost aplicat tratamentul bituminos de tip „Slurry Seal” pe bd. Mircea cel Bătrân. „Asemenea acțiuni urmează a fi demarate și pe str. Alba Iulia”, spune edilul.

De asemenea, pentru sporirea siguranței în trafic, în săptămâna precedentă, au fost aplicate marcaje rutiere pe 19 străzi, 75 de indicatoare rutiere au fost reparate sau întreținute, în intersecția străzilor Mihai Eminescu și Mihail Kogălniceanu au fost realizate lucrări de modernizare a intersecției semaforizate, iar angajații Î.M. REI „Lumteh” au executat lucrări de înlocuire sau reparația corpurilor de iluminat.

„În perioada respectivă au continuat acțiunile de curățare și reparație a canalizării pluviale, fiind supuse intervențiilor peste 100 de elemente ale sistemului de captare a apelor, inclusiv fiind instalate 21 de fântâni suplimentare, pentru sporirea capacității de captare și prevenirea inundațiilor”, mai zice Ion Ceban.

În contextul temperaturilor sporite, au fost stropite și spălate 19 artere din sectoarele Centru și Buiucani, iar alte drumuri publice municipale au fost salubrizate.

Lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere vor continua și pe parcursul săptămânii curente.

Logo_MAN_CEBAN