Ion Ceban: „Primăria Chișinău va solicita repetat deblocarea finanțării către suburbiile Capitalei”

ion_ceban_primaria_

Primăria Chișinău va solicita din nou autorităților competente deblocarea finanțării către suburbiile Capitalei. Anunțul a fost făcut de Primarul General, Ion Ceban.

„Am făcut aceste solicitări de câteva ori, dar fără reacții până acum în folosul locuitorilor. Și în acest an suntem blocați în finanțarea proiectelor în suburbii deoarece Ministerul Finanțelor interpretează legea diferit, în ciuda argumentelor multiple aduse de specialiștii noștri că acest lucru este realizabil”, a subliniat edilul.

Potrivit lui Ion Ceban, acest lucru se întâmplă chiar dacă până acum municipalitatea a întreprins multiple acțiuni pentru a deschide finanțarea și întâmpinăm rezistență.

„Primăria Chișinău este pregătită și dispune de finanțe pentru a fi repartizate în toate suburbiile, așa cum a fost planificat și discutat cu fiecare Autoritate Publică Locală. Oamenii din suburbii așteaptă proiectele care urmează să înceapă, inclusiv reparația școlilor, grădinițelor, drumurilor de acces, transportului și multe altele. În acest sens, solicităm autorităților centrale să nu tergiverseze aceste procese și în acest an, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți”, a adăugat Primarul General.

În cazul în care acest blocaj va continua, Ion Ceban a declarat că Primăria Chișinău este pregătită să acționeze în instanțele de judecată împotriva persoanelor responsabile și a instituțiilor care se opun.

„În paralel, vom informa instituțiile internaționale cu privire la blocarea artificială din partea Guvernului în ceea ce privește suburbiile”, a mai precizat edilul.

Anul trecut, Cancelaria de Stat a blocat artificial finanțarea municipalității către suburbiile Capitalei.

În același timp, municipalitatea a investit aproximativ 700 de milioane de lei în diverse proiecte de infrastructură în suburbii.

Logo_MAN_CEBAN