Activitatea Î.M. Regia „Exdrupo” în perioada 8-14 iulie 2024

ion_ceban_drumuri

Ion Ceban informează că, în perioada 8 – 14 iulie, Î.M. Regia „Exdrupo” a executat lucrări masive de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale, prin asfaltarea unei suprafețe de circa 26.000 m2.

„Lucrările au fost executate preponderent pe timp de noapte, cu sistarea totală a traficului, pentru a urgenta procesul și a relua circulația rutieră pe străzile respective într-un termen cât mai restrâns”, scrie Primarul General.

Totodată, pentru sporirea siguranței în trafic, în săptămâna precedentă, au fost aplicate marcaje rutiere pe mai mute străzi, pe o arie totală de peste 9.000 m2.

„Lucrările au fost executate de operatorul municipal „Exdrupo”, împreună cu agentul economic contractat de Direcția Generală Mobilitate Urbană, fiind trasate marcaje longitudinale, transversale și de alt tip. La fel, circa 100 de indicatoare rutiere au fost reparate sau întreținute, în toate sectoarele orașului”, a adăugat Ion Ceban.

De asemenea, în perioada respectivă, au fost finalizate lucrările de aplicare a emulsiei bituminoase Slurry Seal pe bd. Mircea cel Bătrân, tronsonul cuprins între str. Petru Zadnipru și str. Prof. Ion Dumeniuc, iar în săptămâna curentă asemenea acțiuni au fost demarate pe str. Alba Iulia.

La fel, pentru a preveni deformarea suprafeței asfaltice, din cauza temperaturilor caniculare, au fost stropite și spălate 42 de străzi în toate sectoarele orașului, iar alte drumuri publice municipale au fost salubrizate.

Lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere vor continua și pe parcursul săptămânii curente.

Logo_MAN_CEBAN