Ion Ceban: „Chișinăul are nevoie de un sistem de parcare modern”

ion_ceban_parcare_cu_plata

Neclaritatea care a apărut în spațiul public privind costul exagerat al unui loc de parcare a fost intens generalizată.

Astfel, pentru a face lumină în acest caz, Ion Ceban a spus că, în regulament este foarte clar indicat pentru ce se aplică acest cost. „Ora propusă este de 10 lei, iar în intervalul 08:00-17:00, costul este de 20 de lei pe oră. În restul timpului, locuitorii din sectorul Centru nu vor fi obligați să achite”, a mai subliniat Primarul General.

Pe de altă parte, Primăria Chișinău dorește să demotiveze utilizarea parcărilor private, dar, în același timp, să ofere această opțiune, propunând o sumă de 28.000 de lei pentru un an. Astfel, instituțiile care doresc să dețină o parcare rezervată pot avea această opțiune.

„Nu este nimic nou sau inventat de Primăria Chișinău, având în vedere că în toate capitalele europene există astfel de opțiuni. De exemplu, în Barcelona, un loc de parcare pentru o ambasadă costă 150 de euro pe lună”, zice Ion Ceban.

Prin implementarea acestui proiect, oamenii vor avea trei opțiuni: să plătească pentru o oră, să opteze pentru o parcare rezervată sau să utilizeze transportul public.

Primăria Chișinău anunță organizarea consultărilor publice a Proiectului de Regulament cu privire la organizarea și funcționarea parcărilor și parcajelor în municipiul Chișinău. Acestea vor avea loc pe 7 august 2024, între orele 14:00-16:00, în incinta Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43.

Logo_MAN_CEBAN