Primăria Chişinău continuă să investească în modernizarea și eficientizarea condițiilor pentru studii în școlile din Chișinău și suburbiile municipiului

ion_ceban_suburbii

Primăria Chişinău continuă să investească în modernizarea și eficientizarea condițiilor pentru studii în școlile din Chișinău și suburbiile municipiului.

În plin proces de reparație este clădirea Gimnaziului nr. 68 din satul Dobrogea, unde învață aproape 300 de elevi. Proiectul investițional de 3 milioane de lei este finanțat de Primăria Chișinău și Primăria Sîngera.
Se lucrează la renovarea pereților exteriori ai clădirii, intrării centrale în școală și holului de la etajul întâi. Proiectul mai presupune și amenajarea teritoriului gimnaziului.
Prin eforturi comune ale municipalității și administrației locale, anterior la gimnaziu a fost reparat acoperișul și construit un teren de sport modern. Costurile s-au ridicat la 2,7 milioane de lei.

Un alt proiect investițional de renovare a infrastructurii școlare este în desfășurare la Liceul Teoretic ,,Al. cel Bun” din Sîngera cu peste 1400 de elevi. Aici se repară pereul. Lucrarea este importantă și are ca scop stoparea inundațiilor în curtea și subsolul școlii. Lucrările în valoare totală de 2 milioane de lei sunt achitate din bugetul local și municipal.

,,Aproape 200 de proiecte de dezvoltare a infrastructurii edilitare au fost implementate cu suportul Primăriei Chișinău în cele 18 suburbii ale municipiului, în ultimii ani. Sunt proiecte distincte și de rezultatul cărora se bucură astăzi toți locuitorii. Este vorba despre construcția grădinițelor, reparația și extinderea școlilor, renovarea și modernizarea drumurilor, construcția rețelelor de apă și canalizare, a infrastructurii sportive și de agrement, modernizarea transportului public. Investiția din bugetul municipal a fost de peste 700 de milioane de lei. Și în acest an continuăm proiectele investiționale comune în suburbii”, a scris pe pagina sa de facebook, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban.

Bugetul prevăzut pentru proiectele investiționale pentru anul 2024 în suburbii este de 170 000 000 de lei.

Logo_MAN_CEBAN