Peste 5.000 de persoane s-au adresat la corturile anticaniculă instalate de Primăria Chişinău în sectoarele Capitalei, pe parcursul săptămânii trecute

ion_ceban_corturi

Peste 5.000 de persoane s-au adresat la corturile anticaniculă instalate de Primăria Chişinău în sectoarele Capitalei, pe parcursul săptămânii trecute.
Despre acest lucru a anunţat şeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă medicală şi socială, Vladimir Bolocan, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale.

Potrivit acestuia, din totalul numărului de persoane care s-au adresat la corturi, 327 au avut nevoie de ajutor medical, pentru probleme de sănătate legate de căldură. Totodată, 413 persoane au fost trimise la medicul de familie pentru monitorizarea tensiunii arteriale.

La fel, pe parcursul săptămânii trecute, la unitățile de primiri urgente au fost 2.927 de adresări, în scădere față de săptămâna precedentă.
Totodată, o secție suplimentară a fost deschisă la Spitalul Municipal nr. 1 pentru boli digestive acute.
Potrivit lui Vladimir Bolocan, în această perioadă s-a observat o ușoară creștere a cazurilor de COVID-19, dar situația nu este alarmantă, fiind recomandată vaccinarea.

În ceea ce privește asistența socială, 7.696 de persoane au beneficiat de servicii, iar 2.872 de intervenții au fost efectuate la domiciliu.
Şeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă medicală şi socială a menţionat că activitățile de identificare a persoanelor fără adăpost continuă, deși multe dintre ele refuză să fie plasate în centre de asistență.

Logo_MAN_CEBAN