Anastasia Nichita este vicecampioană olimpică

ion_ceban_olimic

Incredibil! Anastasia Nichita a adus Republicii Moldova, după o pauză de 24 de ani, prima medalie de argint olimpică. În finala probei de 57 de kg, luptătoarea noastre a cedat în fața lui Sakurai Tsugumi din Japonia.

Cu această ocazie, Ion Ceban i-a transmis un mesaj de felicitare sportivei de 25 de ani.

„Felicitări, Anastasia, pentru această performanță extraordinară. Acest succes este rodul muncii tale. Încrederea pe care ai avut-o în tine și-a dovedit pe deplin valoarea. Cu această medalie ai arătat lumii că nu există limite. Ne înclinăm cu toții în fața ta și îți mulțumi pentru că ne-ai făcut mândri că suntem moldoveni”, a scris Primarul General.

Totodată, edilul nu a uitat nici de ceilalți sportivi moldoveni care s-au calificat la aceste Jocuri Olimpice.

„Respect și admirație tuturor „Tricolorilor” care ne-au reprezentat la Olimpiada de la Paris. Este foarte important să conștientizăm că o calificare la Jocurile Olimpice se câștigă, respectiv înseamnă ani de muncă, dedicare și sacrificiu”, zice Ion Ceban.

La JO 2024, Republica Moldova a reușit, în premieră, să obțină patru medalii, după argintul Anastasiei Nichita și bronzul adjudecat de Denis Vieru, Adil Osmanov și Serghei Tarnovschi.

Logo_MAN_CEBAN