Comemorare la Colonița: Monument în cinstea eroilor căzuți în război, inaugurat cu participarea Primăriei Chișinău

IMG_20240828_151220_806

Viceprimarul, Irina Gutnic, a participat astăzi, la Colonița, la evenimentul de inaugurare a Monumentului în memoria eroilor căzuți în război. Inițiativa de edificare a unui loc de comemorare a celor care și-au sacrificat viața pentru pace pe câmpurile de luptă aparține primarului din Colonița, Angela Zaporojan.

Irina Gutnic a apreciat efortul depus de administrația locală, declarând că Primăria Chișinău își exprimă recunoștința pentru eroii care și-au dat viața pentru pace, pentru independența Republicii Moldova, pentru libertate și demnitate.

„Acest monument reprezintă un punct de legătură între generații, un loc de cinstire a tuturor eroilor care au luptat pentru pace și pentru o viață liberă și lipsită de primejdii”, a mai spus viceprimarul.

De asemenea, Irina Gutnic a remarcat că necesitățile oamenilor și tendința comună de a îmbunătăți calitatea vieții stau la baza parteneriatului dintre Primăria Chișinău și Primăria Colonița. Acestea includ investiții în școli și grădinițe, în centrul de sănătate, transportul de calitate, infrastructura drumurilor, iluminatul stradal, gazificare, cultură, sport și agrement.

La eveniment au participat veterani de război, locuitori din Colonița și primari din mai multe suburbii ale municipiului Chișinău.

Logo_MAN_CEBAN