Chișinăul, gazda Campionatul European de Rugby pe Plajă 2024

ion_ceban_rugby

Chișinăul găzduiește în acest weekend, la Arena din Parcul „La Izvor”, Campionatul European de Rugby pe Plajă „Rugby Europe Beach Championship”, ediția 2024.

„Primăria Capitalei susține sportul și este o onoare să fim parteneri în organizarea acestui eveniment. Ne bucurăm că am reușit să dezvoltăm infrastructura sportivă la Chișinău, care dă posibilitatea să fie organizate astfel de competiții acasă”, a declarat Ion Ceban, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a turneului.

La competiția continentală participă 8 echipe masculine și 6 feminine din Republica Moldova, România, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria și Cipru.

Europeanul de Rugby pe Plajă, ce se desfășoară cu suportul Primăriei Chișinău, este parte integrantă a Programului Municipal de Cofinanțare a Proiectelor pentru Sport.

Acest eveniment de amploare nu doar că promovează rugby-ul pe plajă, care devine din ce în ce mai popular atât în Europa, cât și în Republica Moldova, dar și contribuie la dezvoltarea unui mod sănătos de viață.

În context, în cadrul unei întâlniri la Primăria Chișinău, Primarul General a discutat cu Philippe Tuccelli, Director de Competiții Rugby Europa, despre oportunitățile de atragere a competițiilor de rugby în Capitală.

„Rugby Europe Beach Championship” reprezintă o oportunitate excelentă pentru sportivi de a-și demonstra abilitățile, pentru fani de a trăi momente unice, iar pentru Chișinău de a se afirma ca o destinație de top pentru competiții sportive internaționale.

„Primăria Chișinău finanțează și cofinanțează mai multe tipuri de competiții sportive naționale și internaționale”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN