Ion Ceban: „Integrarea europeană trebuie să devină o idee națională, nu doar o temă electorală”

ion_ceban_man_2

Ideea de integrare europeană a Republicii Moldova a fost introdusă în Programul Politic încă de la crearea Partidului MAN. „Acest deziderat nu trebuie folosit doar în campaniile electorale, ci trebuie să devină idee națională, așa cum am propus de la bun început”, a reitarat liderul formațiunii, Ion Ceban, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

„Pentru aceasta, Partidul MAN desfășoară o campanie de informare a cetățenilor din toată țara despre beneficiile aderării la Uniunea Europeană. Această șansă care ni s-a oferit nu trebuie ratată sub nicio formă, chiar dacă mulți cetățeni s-au dezamăgit de felul în care este guvernată țara.
Alegerea pe care o facem este pentru viitor, iar viitorul va aparține celor care vor avea capacitatea de a îndeplini, în mod profesionist, toate obiectivele și condițiile în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, președintele MAN a făcut referire și la alegerile prezidențiale, spunând că este sigur că cetățenii noștri sunt suficient de maturi politic pentru a face o decizie înțeleaptă. Or, a adăugat acesta, multe turbulențe politice au avut loc până acum, respectiv moldovenii sunt destul de maturi politic ca să facă alegerile corecte în viitor.

„Partidul MAN nu a venit cu o candidatură în acest scrutin. Au existat multe speculații și atacuri la adresa mea și a colegilor mei, iar aceste atacuri continuă. Suntem loviți din toate părțile, dar vom rezista, iar asta ne face mai puternici. Așa cum am promis cetățenilor și așa cum am anunțat anterior – Eu spun și fac. În scurt timp, voi ieși în fața dumneavoastră cu pașii următori, exact cum am procedat și în Chișinău”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN