Ion Ceban: „Echipa Primăriei Chișinău este recunoscută la nivel internațional pentru colaborările fructuoase”

ion_ceban_man_3

În toate inițiativele propuse, Chișinăul beneficiază de un suport considerabil atât pe plan intern, cât și extern, iar echipa Primăriei Capitalei să fie recunoscută de alte țări, Capitale și orașe cu care municipalitatea are o colaborare fructuoasă în diverse domenii. Această susținere se manifestă prin atragerea investițiilor pentru realizarea proiectelor destinate locuitorilor noștri.

„Recent, în calitate de președinte al Partidului MAN, am avut întrevederi și discuții cu înalți oficiali, în cadrul cărora am expus poziția formațiunii noastre, dar și dorințele reale ale cetățenilor de acasă. Încrederea oamenilor nu trebuie spulberată din cauza unor decizii nechibzuite și neprofesioniste ale celor aflați acum la guvernare. Ideea de a crea condiții mai bune în propria țară trebuie să fie o prioritate și este realizabilă cu oameni competenți și profesioniști”, a declarat Ion Ceban.

În context, oficialul e reiterat că trebuie să oprim emigrarea în masă a cetățenilor noștri, care pleacă împreună cu familiile lor, un fenomen care a crescut considerabil în ultimii ani, atingând cifra de 250 de mii de persoane.

„Am discutat cu mulți dintre cei care au plecat, iar motivele sunt variate, dar sunt sigur că se putea face mai mult pentru a-i păstra în Republica Moldova. Noi putem crea condiții bune aici, acasă, la fel cum o facem în Chișinău, ceea ce îi determină pe cetățeni să aleagă să se mute în Capitală. Aceasta este confirmată de cifrele recente, care arată o creștere a numărului de copii noi înscriși în instituțiile educaționale din Chișinău – 20 de mii de copii, alături de familiile lor. Dorim să rămânem acasă, să învățăm, să lucrăm și să ne creștem copiii și nepoții”, a subliniat președintele MAN.

Cu această ocazie, Ion Ceban a reiterat că MAN are capacitatea să se dezvolte în toate domeniile, să sprijine oamenii noștri și să atragă noi investiții.

„Trebuie să eliminăm barierele birocratice și să modificăm legi în beneficiul țării, nu pentru interesele înguste ale unor partide. Despre aceste aspecte am discutat în toate întrevederile pe care le-am avut cu înalți oficiali europeni”, a punctat Primarul General al Capitalei.

Logo_MAN_CEBAN