Pictura murală „Visul Olimpic” este în proces de restabilire

ion_ceban_mural

Pictura murală „Visul Olimpic” de la intersecția bd. Ștefan cel Mare și str. Ismail, care a fost anterior vandalizată, este în proces de restabilire.

Despre acest lucru a informat Primarul General, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Capitalei din 15 octombrie.

„O companie de publicitate a vandalizat, pe cont propriu, un bun public și, pot spune foarte clar, a adus o ofensă directă autorităților locale, centrale și sportivilor care ne-au reprezentat țara peste tot, nu doar la Olimpiadă. Cheltuielile sunt asigurate de Pretura sectorului Centru și sper că poliția va lua măsuri împotriva celor care au vandalizat această pictură”, a declarat edilul.

În context, Ion Ceban a îndemnat toate persoanele fizice și juridice să respecte legislația în vigoare și să contribuie la protejarea patrimoniului cultural și artistic al Capitalei.

Pictura murală  ,,Visul Olimpic”, dedicată sportivilor moldoveni care au concurat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a fost inaugurată la sfârșitul lunii mai.

Logo_MAN_CEBAN