Chișinăul se pregătește pentru sezonul de încălzire: 262 de instituții educaționale gata să primească agent termic

incalzirea

Încep pregătirile pentru sezonul de încălzire. Anunțul a fost făcut de Primarul General, Ion Ceban, care a precizat că, în acest sens, serviciile municipale urmează să pregătească blocurile locative din oraș, inclusiv instituțiile educaționale și sociale din Capitală, pentru ca „Termoelectrica” S.A. să poată livra agent termic.

„În această perioadă, toamna își intră în drepturi. Probabil ați observat și simțit că afară se răcește. Rog ca toate pregătirile să fie realizate pentru sezonul de încălzire, mai ales în instituțiile educaționale și sociale. După vacanța de toamnă, să oferim copiilor, la solicitarea instituțiilor, posibilitatea de a fi conectat agentul termic în școli și grădinițe,” a subliniat Primarul General.

La rândul său, șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, a menționat că, din cele 266 de instituții conectate la încălzirea centralizată, 262 sunt deja pregătite pentru a primi agentul termic. „Celelalte patru școli sunt în proces de reabilitare a sistemelor de încălzire,” a adăugat oficialul.

Vacanța de toamnă din anul de studii 2024-2025 va începe pe 28 octombrie.

Logo_MAN_CEBAN