Primăria Chișinău extinde infrastructura sportivă în suburbii prin construirea unui teren multifuncțional la Grătiești

IMG_20241023_095055_955

Rețeaua stadioanelor, construite cu suportul Primăriei Chișinău, se extinde în suburbii. În prezent, informează Primarul General, Ion Ceban, în comuna Grătiești este în proces de construcție un teren de sport multifuncțional, care va fi împărțit în zone pentru volei, baschet și tenis de câmp.

Lucrările sunt în faza finală. Stadionul este amplasat în apropierea L.T. „Grătiești” și va fi destinat tuturor locuitorilor care practică sportul în aer liber.

„Proiectul de construcție a terenului de sport multifuncțional la Grătiești este implementat cu fondurile alocate de Primăria Chișinău și Primăria Grătiești. Pentru prima etapă a proiectului, din bugetul municipal, au fost alocate 1,05 milioane de lei. În acest an, municipalitatea a bugetat un milion de lei pentru etapa finală a lucrărilor de construcție a terenului de sport multifuncțional la Grătiești”, precizează edilul.

Anul trecut, Primăria Capitalei a finanțat integral proiectele de construcție a terenurilor de sport pe teritoriul grădinițelor din Grătiești și Hulboaca. Este o premieră pentru localitate și cei peste 200 de preșcolari, care beneficiază acum condiții optime pentru exercițiile de dezvoltare fizică. Investiția din bugetul municipal a fost de aproape 800.000 de lei.

În acest context, Primarul General, a reiterat că dezvoltarea infrastructurii sportive în Capitală și suburbii este o prioritate constantă pe agenda Primăriei Chișinău. „Cu implicarea municipalității, în suburbii au fost construite și reabilitate stadioane multifuncționale, terenuri de sport și săli de sport în școli și grădinițe. Printre exemple se numără stadioanele multifuncționale din Vatra și Stăuceni, terenurile de sport din Cricova, Cruzești, Budești, Vadul lui Vodă, Băcioi și Dobrogea”, a conchis Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN