Responsabilii la raport: Ce măsuri de protecție au fost intreprinse în instituțiile școlare, transportul public, dar și intreprinderile municipale împotriva coronavirs-ului

ion_ceban_sedinta_coronavirus_2020_28

În condițiile Codului Galben de COVID-19, instituțiile școlare, transportul public, dar și intreprinderile municipale iau toate măsurile necesare pentru prevenirea infectorii cu coronavirus. Potivit primarului general Ion Ceban, toți responsabilii sunt implicați în verificarea respectării normelor de siguranță și de dezinfecție.

În cadrul unui raport prezentat aseară într-o ședință la Primăria Chișinău, șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a informat că în școli și grădinițe au fost efectuate vizite inopinate privind respectarea măsurilor impuse de Organizația Mondială a Sănătății referitor la profilaxia virusului de tip nou.

„S-a constatat că toate instituțiile dispun de soluții dezinfectante, iar în școli au fost distribuite materiale informative (stikere) despre spălatul corect pe mâini). De asemenea, s-au făcut recomandări referitor la evitarea deplasările în străinătate și chiar în interiorul țării și organizarea de matinee tematice cu mai multă lume”, scrie Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

În același timp, șefii de la întreprinderile municipale de transport public au declarat că personalul din subordinea lor este instruit și trece controlul medical zilnic. Totodată, unitățile de transport sunt dotate cu recipiente ce conțin substanțe dezinfectante, iar după fiecare rotație a troleibuzelor și autobuzelor de rută, precum și la stațiile terminus se face igienizarea suprafețelor din interiorul vehiculelor.
De asemenea, la sfârșitul zilei de muncă, unitățile de transport sunt spălate. Mai mult, pe ecranele din interiorul troleibuzelor rulează spoturi video informative privind măsurile de profilaxie a infecțiilor respiratorii acute, inclusiv a coronavirusului.

„La solicitarea responsabililor subdiviziunilor municipale, am dispus suplinirea stocurilor cu dezinfectanți pe bază de alcool, pentru ca instituțiile de profil să poată interveni prompt conform competențelor pe partea de profilaxie sau de tratare a pacienților.

Important este să informăm corect cetățenii, pentru a evita situația de panică privind îmbolnăvirea cu COVID-19.

Haideți să fim responsabili, fiecare acolo unde este. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi”, a conchis edilul capitalei.

Logo_MAN_CEBAN