Primăria va înlocui cu autobuze și troleibuze rutele de microbuze, care și-au sistat activitatea

ilie_cheban_sedinta02032020

Parcul de troleibuze și autobuze au pus pe linii mai multe troleibuze și autobuze, după ce mai multe rute de microbuz și-au sistat activitatea. Despre aceasta a anunțat viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău

„Se caută soluții, după ce mai multe rute și-au sistat activitatea sau au redus numărul de vehicule. Este vorba de rutele nr. 129 și nr. 135. În lipsa rutei Nr. 175, locuitorii călătoresc cu transportul public, care a rămas, de pe șos. Muncești. De asemenea, pe strada Băcioiul Nou, de dimineață circulă autobuzul Nr. 65, iar după amiază autobuzul Nr. 44. Microbuzul 108 va fi înlocuit cu un autobuz până la strada Miorița, unde este posibil transferul pasagerilor pe liniile troleibuzului”, a spus Ilie Ceban.

„Unii dintre cei care intenționau să înceteze munca s-au răzgândit. Ruta 178 trebui să funcționeze, în caz contrar o vom înlocui cu un autobuz. Autobuzele Nr. 10 și Nr. 28 vor fi suplinite cu 5-6 vehicule, microbuzul Nr. 186 cu 31 de mașini, vor merge spre Grătiești și Hulboaca”, a mai precizat viceprimarul.

El a subliniat că primăria Capitalei este familiarizată cu situația, o monitorizează și ia măsuri, dacă este necesar, pentru a nu lăsa locuitorii din Chișinău fără transport. El a avertizat, de asemenea, administratorii rutelor care au intrat anterior în grevă că, dacă se va repeta devieri de la itinerar și condițiile contractuale, acesta din urmă va fi reziliat.

Directorii parcurilor de autobuze și troleibuze, la rândul lor, au spus că studiază fluxul de pasageri în diferite locuri din oraș și sunt pregătiți să ia măsuri dacă este necesar.

Reamintim că mai devreme primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a subliniat în repetate rânduri că municipalitatea nu va fi de acord să mărească tariful pentru microbuze până când nu se va revizui modul de lucru și condițiile din microbuze. De asemenea, aceștia trebuie să semneze noi contracte cu municipalitatea pentru putea să mai activeze în continuare.

Logo_MAN_CEBAN