Prevenirea coronavirus în capital: Facă apare febră și îngreunări ale respirației, să solicite ambulanța; Cum municipalitatea luptă cu prevenirea virusului

ion_ceban_sedinta_coronavirus

Municipalitatea ia toate măsurile necesare pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Instituțiile școlare, transportul public și instituțiile municipale sunt dezinfectate periodic, pentru a preveni o eventuală infecție cu virusul de tip noi.

Cât ține de persoanele care intră în țară, toate persoanele sunt verificate. Specialiștii în domeniu spun că în caz de simptome asemănătoare, imediat trebuie de anunțat medicul de familie.

„Iar dacă apare febră și îngreunări ale respirației, să solicite ambulanța. Ulterior toată informația privind persoanele care se întorc în țară din țările endemice, se transmite medicilor de familie, care urmează să monitorizeze starea de sănătate a populației.

Referitor la persoanele care ar fi intrat în contact cu persoane infectate, în țările endemice. Rog să nu dea buzna la instituțiile medicale, dar să stea acasă și să solicite prin telefon consultația medicului. Dar dacă starea e mai gravă, au febră și îngreunare a respirației, să solicite mai bine ambulanța”, a declarat șefa Centrului de Sănătate Public Eudochia Tcaci.

Tcaci mai spune că în Moldova sunt suficiente teste de analizare a suspecților de coronavirus. În rest, ceea ce este mai importat, este respectarea igienei persoanele. Pe pagina ANSP sunt plasate toate informațiile cu privire la coronavirus, care este actualizate zilnic.

Cât ține de instituțiile școlare, toate sunt verificate la zi. În urma unor vizite inopinate, au fost verificate în sectoarele capitalei au fost verificate 207 de școli și grădinițe. Astfel, s-a constat că majoritatea instituțiile dispunea de medicamente, termometre și măști medicinale. De asemenea, dezinfectarea se face potrivit unor grafice.

Viceprimarul Ilie Ceban a punctat că procedurile trebuie respectate minuțios.

Logo_MAN_CEBAN