Schimb de replici acide între Ceban și Năstase la CMC cu privire la PUG: „Habar nu aveți de ceea ce vorbiți. Sunteți un jurist prost”

ion_ceban_nastase_05032020

Schimb de replici acide între primarul General Ion Ceban și liderul fracțiunii Platforma DA în CMC, Andrei Năstase. Chiar dacă vine rar pe la ședințele comisiei și la întrunirile CMC.

Năstase a venit cu niște acuzații cu privire la proiectul inclus în ordinea de zi, prin care o companie din România propune realizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Chișinău gratis. Liderul Platformei DA spune că acest „proiect este obscur”, chiar dacă suma pentru a realiza PUG este de 500 de mii de euro. Năstase cere transparență în toate acțiunile.

În replică, edilul l-a calificat pe Năstase drept un „jurist prost” și a avertizat ca ar putea să fie dat afară din CMC, pentru că ar fi lipsit nemotivat de la cel puțin 3 ședințe.

„Crezi că Bucureștiul are intenții obscure?” „Habar nu aveți de ceea ce vorbiți acum. Transparență? Dacă era să veniți la ședințele comisiilor era știți. Dvs. sunteți jurist, înseamnă că sunteți prost jurist dacă nu cunoașteți procedura după care intră proiectele în CMC. Îmi pare foarte rău.

Spuneți că nu doriți să primiți ajutor de la București, pe care l-ați numit obscur, intenționat doriți să blocați dezvoltarea Planului Urbanistic General, nu doriți să cumpărați autobuze pentru că faceți lobby pentru microbuze, cum aveți interesele în pasajele subterane, pe Piața Centrală. Vorbește totul direct și nu vă angajați în populism”, a declarat Ion Ceban.

La cele menționate de Ion Ceban, Andrei Năstase a spus că îl va acționa în judecată.

Logo_MAN_CEBAN