Începerea lucrărilor de demolare a construcției nefinalizate din str. Nicolae Costin din capitală

Ion_ceban_demolare

Au început lucrările de demolare a construcției nefinalizate din str. Nicolae Costin, 44/1, din sectorul Buiucani al capitalei. Ulterior va fi astupată și groapa de fundație.

,,Acest șantier este abandonat de mai mulți ani, iar cetățenii ne-au sesizat de mai multe ori despre pericolul pe care-l reprezintă groapa de fundație, pentru securitatea oamenilor”, a menționat primarul general, Ion Ceban.

Potrivit edilului capitalei, în anul 2015, primăria Chișinău a emis acte permisive cu încălcarea tuturor normelor legale. Pe acel teren, care este proprietate municipală urma să fie ridicat un bloc cu 10 nivele.

Între timp, agentul economic a început lucrările, fiind edificată placa de fundație și amenajat cofrajul pentru construcția etajului I. 

Certificatul de Urbanism, autorizația de construire, dar și legalitatea atribuirii terenului au fost contestate în instanțele de judecată, iar recent Curtea Supremă de Justiție a anulat în totalitate actele permisive. La 20.03.2020 a fost emisă dispoziția de astupare a gropii de fundație din str. Nicolae Costin, 44/1 și readucerea terenului municipal la starea inițială. 

Logo_MAN_CEBAN