Ion Ceban a chemat locuitorii din Chișinău să sărbătorească Paștele acasă alături de familiile lor

sobor_rozhdestva_hristova_kishinyov

Primarul capitalei, Ion Ceban, intenționează să respecte recomandările specialiștilor și nu va merge la biserică în ziua de Paște. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

Edilul capitalei menționat că înțelege importanța tradițiilor, dar, în acest moment, cel mai important lucru este menținerea sănătății și prevenirea extinderii ulterioare a coronavirusului.

„Știu că, indiferent de situația dificilă actuală, oamenii merg la magazine să facă cumpărături pentru a stabili o masă bogată de Paști. „Cu toate acestea, solicităm cetățenilor să nu plece în vizite, ci să petreacă aceste zile acasă, împreună cu familiile lor. Știu că anul acesta totul este mult mai complicat, dar să ne protejăm pe noi înșine și pe cei dragi. Eu însumi nu voi merge la biserică anul acesta și îi îndemn pe toți să facă la fel. Acest lucru este într-adevăr riscant. Coronavirusul nu alege nici pe plan religios, nici politic, nici după alte criterii”, a spus primarul Capitalei.

Reamintim că, mai devreme, Primăria Chișinău a decis să închidă cimitirele capitalei pentru o săptămână între ziua de Paște și Paștele Blajinilor (19-27 aprilie 2020). De asemenea, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis anul acesta să sărbătorească Paștele Blajinilor pe 6, 7 și 8 iunie.

Logo_MAN_CEBAN