Ședințele comisiei specializată în remedierea conflictelor vor fi desfășurate online: Ion Ceban: Să se respecte datele cu caracter personal

ion_ceban_sedinta_14052020

Remedierea conflictelor, care pot apărea între municipalitate și investitori, va fi soluționată online. O propunere în acest sens, a venit din partea primarului general Ion Ceban în cadrul unei ședințe cu reprezentanților companiilor de construcție. Potrivit edilului capitalei, desfășurarea ședințelor online ar crește transparența în aplanarea anumitor conflicte, dar și va accelera procesul de soluționare.

Mai mult, Ceban a cerut ca în cadrul acestor discuții să se respecte datele cu caracter personal, pentru a nu prejudicia interesele părților.

„Mai mult, am sugerat ca dezvoltatorii să se întâlnească lunar cu reprezentanții primăriei Chișinău, societatea civilă și cu experți din domeniul construcțiilor. Astfel vor fi găsite soluții legale pentru fiecare caz în parte”, a punctat primarul.

Edilul a mai subliniat că în orice tip de intervenție în domeniul arhitectural al municipiul Chișinău trebuie să fie respectate regulile de construcție și interesele locuitorilor capitalei, care trebuie să fie în siguranță, atunci când investesc în propria locuință.
De asemenea, în cardul ședinței de astăzi despre posibilitatea realizării unui forum arhitectural.

Logo_MAN_CEBAN