40 de copii din capitală vor beneficia gratis de antrenamente de fotbal. Ion Ceban: Voi semna un Acord de colaborare cu CSCT „Buiucani” în vederea susținerilor echipelor

ion_ceban_football_buiucani

Primăria Chișinău va susține echipele divizionare ale Clubului Sportiv de Copii și Tineret (CSCT) „Buiucani”, în cadrul campionatelor naționale și la turneele internaționale. În schimb, clubul de fotbal va pregăti gratis 40 de copii familii social vulnerabile din capitală. Despre această faptă bună scrie primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ion Ceban spune că și-a propus să promoveze sportul de performanță și modul sănătos de viață în rândul copiilor. „În acest sens, voi semna un Acord de colaborare cu CSCT „Buiucani”. Am speranţa că astfel va fi atins obiectivul de a realiza misiunea socială de educație prin fotbal, scopul de bază fiind obținerea performanțelor de către tinerele talente autohtone în cadrul competițiilor fotbalistice internaționale. Vom susţine şi vom motiva în continuare copiii din capitală, prin crearea condițiilor bune de antrenament”, spune edilul.

Copiii care vor beneficia de antrenamente gratuite vor fi aleși de Club în colaborare cu Direcția generală educație, tineret și sport și Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului.

Ion Ceban afirmă că viitorii fotbaliști vor fi instruiți de un antrenor calificat și asigurați cu echipament sportiv necesar pentru lecțiile de antrenament și participarea la competiții.

„Şi nu în ultimul rând vom promova imaginea municipalității prin aplicarea logou-lui „Primăria Chișinău” pe echipamentele de joc ale echipelor de seniori „Buiucani”, care vor evolua în divizia Națională și divizia „A”, precum și pe echipamentul și inventarul sportiv, pentru participarea în cadrul competițiilor internaționale”, spune Ceban.

Primarul a mai adăugat că micuții sunt sunt speranţa noastră, acolo unde vrem să ajungem.

Logo_MAN_CEBAN