După ce un copil a fost lovit de o bicicletă în Parcul Valea Trandafirilor, Ion Ceban intervine: Ce a cerut edilul pentru a evita pe viitor astfel de cazuri

ion_ceban_park_trandafirului

Un grup de lucru cu privire la organizarea deplăsării bicicliștilor în parcurile din capitală va fi creat la primăria Chișinău. Primarul general Ion Ceban a intervenit în acest sens, asta după ce, ieri, un copil a fost lovit de o bicicletă, în Parcul Valea Trandafirilor.

„Un caz destul de periculos a avut loc ieri într-un parc din capitală, valea trandafirilor, unde un copil a avut de suferit în urma unei lovituri de bicicletă. Nu este pentru prima dată când se întâmplă așa situații. Au mai fost cazuri și oamenii spun că cei care sunt cu bicicletele prin parcuri, unii fac raliuri.

Aș vrea un grup din cadrul primăriei, responsabilii, să meargă la fața locului, mai ales în parcurile mari și să vedem cum intervenim și soluționăm. Unde permitem și unde nu permitem bicicletelor să meargă și cum delimităm zona pentru bicicliști, poate folosim o bandă separată, sau aleie, și cei care se deplasează cu viteză poate de avertizat și de sancționăm”, a punctat primarul.

Primarul general Ion Ceban a anunțat săptămâna trecută că vor fi amenajate mai multe piste pentru bicicliști, pentru a facilita utilizarea transportului ecologic în Chișinău. Edilul capitalei afirmă că în prezent, împreună cu PNUD Moldova, în cadrul Proiectului Green City Lab, municipalitatea este în proces de elaborare a Planului de mobilitate. Astfel, se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.

Logo_MAN_CEBAN