Ion Ceban, despre dezvoltarea sistemului educațional din țară. Ce proiecte au fost implimentare

ion_ceban_educatie_forum

Primăria Chișinău a implementat mai multe proiecte și depune foarte mult efort în susținerea învățatului în capitală. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul Forumul municipal al cadrelor didactice.

IonCeban spune în pofida tuturor intemperiilor şi situaţiilor dificile, municipalitatea a pus accentul pe sănătatea elevilor şi interesul copiilor şi a reuşit să lanseze şi să atragă proiecte pentru modernizarea şi racordarea procesului educaţional la cerinţele actuale.

„În acest an au fost lansate mai multe proiecte în comun cu organizaţiile internaţionale PNUD Moldova, UNESCO, UNCEF, OMS, cărora le mulţumesc pentru suport şi susţinere. Va fi propus un nou Regulament de funcţionare şi reorganizare a organigramei DGETS racordat la realităţile şi legislaţia actuală. Circa 109 milioane de lei au fost investiţi în acest an pentru reparaţia instituţiilor de învăţământ. Totodată, peste 9,8 milioane lei au fost redirecţionaţi pentru dotarea școlilor și 6 milioane de lei, grădinițelor pentru procurarea produse igienice, echipamente de protecție și dezinfectanți în condiţiile pandemiei de Covid -19”, spune edilul.

Pe parcursul anului de studii 2019-2020 și-au reluat activitatea 2 instituţii de educație timpurie din sectorul Ciocana si Buiucani. Urmează o altă grădiniță să fie redeschisă în sectorul Botanica.

„Total, în acest an au fost redeschise 65 grupe, iar de la 1 septembrie vor fi deschise încă 18 grupe noi. Am început procedurile de retrocedare a grădiniței Nr.3 din sectorul Buiucani şi a școlii Nr. 6 de la Botanica”, a punctat Ceban.

Edilul mai afirmă că resursele umane sunt pilonul de care depinde cum se desfăşoară procesul educaţional. Prin urmare, Primăria Chişinău împreună cu DGETS, au elaborat proiecte de atragere în sistemul municipal educațional a cadrelor didactice.

Logo_MAN_CEBAN