Într-un an s-a reușit să fie readuse la viață mai multe parcuri și scuaruri din capitală. Pe lângă faptul că în toamna lui 2020 au fost plantați peste 60 de mii de arbori, mai multe zone verzi, care au o importanță pentru locuitorii Chișinăului, au fost reabilitate.
Din totalul de parcuri, grădini publice și scuaruri, doar 1 în anii precedenți a fost reabilitat în totalitate, iar al doilea a fost renovat parțial. Din aceste date putem face concluzii cât de bine au lucrat celelalte guvernări municipale și ce voință politică a fost în CMC.
Printre parcurile ce au fost și sunt în renovare este Parcul „La Izvor”. Fiind unul din cele mai mari parcuri din Chișinău, acesta este transformat treptat într-o zonă pentru cei ce sunt pasionați de sport. Drept exemplu este construcția unui stadion de plajă. Acesta este unicul de acest fel în Republica Moldova, dar și în toată regiunea, a fost dat în exploatare la sfârșitul lunii august. Obiectivul fiind realizat în colaborare cu FMF și FIFA.
În preajma stadionului se regăsesc terenuri publice de sport, este amenajată plaja și a fost curățat lacul în perimetrul acesteia, a fost populat lacul cu pește. Între timp, se lucrează la aleea principală a parcului, unde este schimbat pavajul. În prezent sunt create piste pietonale, ce vor asigura legătura între cele 4 lacuri din parc cu o lungime totală de 7,8 km, sunt construite piste pentru bicicliști, amenajat havuzului de la intrare în parc, este instalat și modernizat iluminatul în tot parcul.
O altă bijuterie a orașului ce a fost reabilitată deja este Parcul „Alunelul”. Cei drept, aici nu s-a putut fără ajutorul fraților de peste Prut, și anume a Primăriei Sectorului 6 din București. Astfel, municipalitatea a primit un grant de 846 de mii de euro, care, împreună cu alocări de la bugetul local a dus la metamorfoza acestui loc.
Aici au fost construite 2 havuzuri, amenajate zone verzi şi instalate sistemului de irigare. Au fost amenajată o centură prevăzută pentru persoanele care practică sportul și pentru bicicliști. De asemenea, a fost pus iluminatului public și cel decorativ, mobilier urban, reconstruită scena, amenajat un mini stadion de fotbal și zona din adiacența parcului.
Anul 2020 a devenit definiția cuvântului „șantier” în capitală. Astfel, mai multe scuaruri, printre care „Dokuceaev”, „Mezon”, „Kiev”, au fost reabilitate.
Printre lista de scuaruri reparate este și „Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, unde a fost construit un havuz, reabilitat pavajul, instalate ghiveciuri pentru flori și mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, precum și iluminat nocturn. Mai mult, proiectul fiind realizat cu suportul unui agent economic.
Tot cu ajutorul unui agent economic a fost reabilitate scuarul „Mihai Eminescu”, care nu de mult timp a fost ca o piață de suvenire și nici nu se știa că acolo este bustul marelui poet. Astfel, renovarea a prevăzut înlocuirea pavajului vechi, remodelarea căilor de acces și a zonelor verzi, instalarea sistemului automatizat de irigare și a mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi și vaze de flori). De asemenea, în zona de odihnă au fost montați stâlpi de iluminat ornamentali, care se disting prin designul lor inovativ și artistic, precum și un sistem acustic (18 boxe) destinat evenimentelor culturale/mondene și difuzarea programelor radiofonice teatralizate.
Iar pentru securizarea zonei a fost instalat sistemul de monitorizare video. Costul lucrărilor de renovare a scuarului „Mihai Eminescu” sunt de cca 2,7 mil. lei și au fost suportate de municipalitate în colaborare cu unii agenți economici.
În același timp, lucrări de reabilitare au fost în scuarurile din parcul Miron Costin, din strada Dimo, dar și scările de la prima stație de pe bulevardul Dacia.