Accesul unităților de transport va fi limitat în cimitirele din municipiul Chișinău

ion_ceban_cimitir

Primăria Municipiului Chișinău atenționează locuitorii și oaspeții Capitalei că, începând cu data de 8 mai, accesul unităților de transport în cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi interzis.

Ulterior, din 10 mai, restricția va fi aplicată și în celelalte cimitire din Capitală. Acțiunile respective vor fi aplicate pentru a se reuși evacuarea deșeurilor.

Despre acest lucru a informat Ludmila Boțan, administrator al Î.M. „Combinatului Servicii Funerare”, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău din 22 aprilie.

„Numărul persoanelor care vizitează și fac curățenie la mormintele celor dragi este în continuă crește. În vederea evitării situațiilor neplăcute aferente limitării accesului mijloacelor de transport pe teritoriul în preajma sărbătorilor, a supraaglomerării vizitatorilor și în scopul evitării poverii exorbitante de evacuare deșeurile rezultate, recomandăm, în continuare, organizarea și desfășurarea din timp a tuturor acțiunilor planificate”, a mai adăugat Ludmila Boțan.

Menționăm că, în ultima perioadă, serviciile municipale de resort au desfășurat lucrări de salubrizare a celor 11 cimitire din Chișinău, în acest sens, fiind implicate toate unitățile de transport din cadrul instituției. Salubrizarea cimitirelor va continua.

La fel ca și în anii trecuți, Primăria capitalei va asigura cu transport gratuit persoanele care se vor deplasa spre Cimitirul „Sfântul Lazăr”.

Logo_MAN_CEBAN