Aleea Diplomaților a fost astăzi inaugurată în capitală. Ceban: Fiecare copac va avea câte o plăcuță a ambasadorului sau numele misiunii diplomatice

264178654_456359385852482_5291657066497042779_n

Aleea Diplomaților a fost astăzi inaugurată în capitală. În frunte cu primarul general Ion Ceban, mai mulţi ambasadori acreditaţi la Chişinău, reprezentanți ai misiunilor diplomatice şi partenerii externi de dezvoltare, au plantat pe aleea centrală din Parcul „La Izvor” 40 de copaci din specia Prunului purpuriu „Pissardii”.

Mulțumesc tuturor pentru receptivitate și implicare! Împreună contribuim la crearea și menținerea unui oraș verde, durabil și sustenabil. Mă bucur că iniţiativa noastră de a face Chişinăul un oraş mai frumos este susţinută de tot mai multe persoane care se alătură Campaniei de plantare a arborilor în municipiul Chişinău”, a declarat Ceban.

Edilul a mai punctat că fiecare copac va avea plăcuța ambasadorului sau misiunii diplomatice.

De la începutul campaniei, pe parcursul unui an, în toate sectoarele capitalei la acțiunile de plantare a participat un număr mare de locuitori, voluntari, angajați ai municipalității, ai preturilor de sector și reprezentanți ai ONG-urilor. Astfel, am reușit să plantăm un număr de 100 de mii de copaci pe întreg teritoriul municipiului.

Săptămâna aceasta ne propunem să plantăm al 100 001-lea copac împreuna cu tinerii care sunt viitorul nostru. Astfel, acesta va fi punctul de pornire pentru următoarea campanie. Prin acţiunile noastre comune putem face Chişinăul un oraș verde şi confortabil pentru oameni”, a declarat Ceban.

pentru_md