Alegerile din Bubuieci, calificate ilegale de Ion Ceban: Primarului MAN, Leonid Umaneț, i s-a furat mandatul

ion_ceban_man

Alegerile repetate pentru funcția de primar din comuna Bubuieci a mun. Chișinău sunt calificate drept ilegale de președintele MAN, Ion Ceban, care susține că deciziile instanțelor și CEC, prin care Leonid Umaneț a fost lipsit de mandat, este doar o farsă și o comandă politică.

„Comisia Electorală Centrală, la comandă, a anulat rezultatele alegerilor din noiembrie 2023, a anulat mii de voturi doar pentru ca să ofere acest mandat candidatului PAS. Primarului ales din partea MAN, Leonid Umaneț, i s-a furat mandatul, chiar dacă a prezentat toate documentele solicitate de autorități, inclusiv diploma de studii. Este grav că este organizată votarea repetată, în timp ce în instanța de judecată încă se examinează contestațiile față de deciziile ilegale ale CEC, inclusiv o excepție de neconstituționalitate la Curtea Constituțională”, a declarat Ion Ceban.

Liderul MAN condamnă cu fermitate astfel de comportamente și decizii ale guvernării, care nu se încadrează în niciun fel în valorile europene promovate de PAS.

Logo_MAN_CEBAN