Angajații Primăriei, instruiți de CNA cum să lupte cu corupția. Ceban: Scopul este de a fortifica integritatea funcționarilor și colaboratorilor din cadrul administrației publice locale

ion_ceban_cna

Angajații Primăriei Chișinău sunt instruiți de CNA cum să lupte cu corupția și ce înseamnă transparență și integritate. Pe parcursul a trei zile, funcţionarii din cadrul primăriei vor fi instruiţi în cadrul unei campanii, de către experţii Centrului Naţional Anticorupţie în scopul prevenirii actelor de corupție, asigurarea integrității instituționale, vulnerabilitățile și riscurile de corupție, scrie Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Angajaţii APL vor primi şi materiale informative despre riscurile acţiunilor de corupţie şi sancţiunile, care sunt prevăzute în acest sens. Evenimentele se desfăşoară în curtea primăriei, în grupuri de până la 50 de persoane, cu respectarea tuturor normelor epidemice, în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu Covid – 19”, a declarat edilul.

Cursurile de instruire derivă din Acordul de colaborare semnat între Primăria Chişinău şi CNA în data de 20 mai, curent.

Scopul documentului este prevenirea şi combaterea corupţiei, fortificarea integrităţii funcționarilor și colaboratorilor din cadrul administrației publice locale Chișinău, a mai precizat Ceban.

pentru_md