Bugetul Capitalei va intra în curând în procedura dezbaterilor. Ion Ceban: În comparație cu guvernarea, noi vom adopta documentul conform normelor legale

ion_ceban_buget

Lipsa transparenței din partea guvernării în procesul de dezbatere a Bugetului Public Național și încălcarea termenelor pentru aprobare este rezultatul direct al tergiversărilor care au loc în cazul adoptării bugetului municipal. Este declarația făcută azi de primarul Capitalei, Ion Ceban, care a precizat că, în curând, proiectul va intra în procedura dezbaterilor.

„Repet, parametrii modificați au fost trimiși în ultima zi de lucru a anului 2023. Procedurile prevăzute în legislație privind aprobarea Bugetului Public Național au fost încălcate flagrant ani la rând. Noi însă continuăm să respectăm toate procedurile. Am intrat în ciclul dezbaterilor publice și foarte curând proiectul bugetului municipal va fi făcut public. Proiectul taxelor locale a fost dezbătut conform legislației, la fel va fi și cu bugetul municipal”, a declarat Ion Ceban.

Primarul general al Capitalei susține că urmează să fie făcute sintezele necesare, să aibă loc discuții la CMC, după care proiectul va fi dezbătut cu toate organizațiile implicate.

Logo_MAN_CEBAN