Campania de înverzire a orașului, susținută de mai mulți ambasadori. Ion Ceban: Mă bucur că în timp de pandemie au dat curs invitației și au sădit copaci în rând cu noi

ion_ceban_campania_arbori

O nouă ediție a campaniei de plantare a copacilor a avut loc azi în capitală, la care a participat și ambasadori ai mai multor state. Aceștia spun că se bucură pentru invitația primită din partea primarului general Ion Ceban.

„Eu cred că ideea domnului primar este una foarte bună și eu mă bucur că ne-a invitat, pentru a participa la acest eveniment”, a declarat ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan.

Tot în aceeași ordine de idei a continuat și ambasadorul Letoniei în Moldova, Uldis Mikuts. „În primul rând e un lucru bun ca să faci orașul mult mai verde. Este un motiv bun pentru a uni oamenii împreună”, spune acesta.

La rândul său, Ion Ceban afirmă că este un fapt admirabil că mai mulți ambasadori au dat curs invitației.

„Noi avem în această toamnă peste 55 de mii de copaci sădiți în municipiul Chișinău. Ceea ce am solicitat misiunilor diplomatice să se alăture campaniei. Eu mă bucur că plină pandemie, mulți ambasadori au dat curs invitației și avem mulți oameni alături. Am vrut să sădim împreună copaci și vreau ca aceste acțiuni frumoase să se desfășoare în Chișinău cu implicarea tuturor. Vrem ca fiecare să se bucure de verdeață și aerul curat. Vreau să facem din Chișinău un oraș în care vrei să te întorci”, a punctat Ceban.

Amintim că municipiul Chișinău se alătură Campaniei globale „Înverzirea orașelor”, iniţiată de către Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE), la inițiativa secretarului, Olga Algayerova.

Logo_MAN_CEBAN