Care sunt companiile care au oferit cele mai bune oferte pentru procurarea celor 100 de autobuze pentru Chișinău

09-45-34-ion_ceban_maz_

MAZ și ISUZU au oferit cele mai bune oferte în cadrul licitației privind procurarea celor 100 de autobuze pentru capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, MAZ a propus cel mai bune preț din toate cele 6 oferte.

„Cum am pierdut și vom mai pierde timp pentru a aduce cele 100 de autobuze noi la Chișinău!!
Dar le vom aduce cu siguranță, chiar dacă unii consilieri, tare nu au dorit ca anume Ion Ceban să aducă aceste autobuze și au făcut tot ca să blocheze acest lucru.

Aduc aminte!! Pentru unii care se laudă de reușite și își trag plapuma peste ei. Amintesc că acum un an în luna martie am venit cu propunerea de a achiziționa direct 100 de autobuze noi de la Compania MAZ având o ofertă extraordinară pentru noi. Exact acum un an, în luna martie vorbeam că nu vom avea repede autobuze noi la Chișinău dacă vom împlini mofturile consilierilor. În consecință am pierdut un an cu discuții și proceduri. Explic cum. Am mers pe licitații. Primele licitații au fost contestate și noi am anulat licitația, asumând-ne acest lucru. În consecință și la a doua licitație au participat aceiași jucători, 6 la număr. Și culmea prostiei unor conilieri care este că imediat perioada depunerilor dosarelor s-a încheiat, au fost persoane care s-au referit straniu la aceste subiecte. Vineri s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor pentru ce-a de-a doua licitație pentru a achiziționa 100 de autobuze”, a declarat Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

„Astăzi după un an de zile, dintre cei 6 participanți la licitație după o analiză preliminară a comisiei: 2 ofertanți sunt mai buni și ar putea concura pentru încheierea contractului.
Și analiza preliminară arată că cele două companii sunt MAZ și ISUZU, iar MAZ a propus cel mai bun preț”, a mai punctat edilul.

Amintim că recent s-a terminat perioada de plasare a dosarelor prind licitația de procurare a celor 100 de autobuze în capitală, astă după ce o altă licitație a fost anulată anterior.

pentru_md