Ce instituții publice vor beneficia de izolare termică în cadrul proiectului municipal. Cum poți să participi la licitație

ion_ceban_eficienta

Proiectul municipal, finanțat de BERD și BEI, va face ca zeci de clădiri publice din capitală să devină mai eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, încă 17 instituții sociale vor fi reabilitate termic în cadrul Proiectului „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău”.

Primăria invită toți doritorii de a participa la licitația privind renovarea și eficientizarea energetică a instituțiilor publice din mun. Chișinău. Adresa oficială de descărcare a documentelor: https://ecepp.ebrd.com/delta/viewNotice.html?displayNoticeId=13157816

Ion Ceban spune că sunt binevenite să aplice atât companii locale cât și internaționale sub formă de consorții, atât pentru transfer de bune practici, organizare eficientă a responsabilităților.

„Licitația este anunțată în cadrul proiectului implementat cu susținerea partenerilor internaționali de dezvoltare, BERD, BEI și fondul pentru energie E5P, în valoare totală de 26 mil.EUR, care este implementat de Primăria municipiului Chișinău”, punctează Ceban.

Astfel, în urma izolării va fi sporită performanța totală a anvelopei clădirilor, prin îmbunătățirea și încălzirea acesteia cu cele mai noi tehnologii. Vor fi instalate puncte termice individuale noi, și înnoite rețelele de alimentare.

De asemenea, vor fi restabilite total acoperișurile, cu instalarea de panouri fotovoltaice performante pentru a micșora consumul energiei din rețeaua centralizată. Vor fi restabilite subsolurile și rețelele inginerești. Vor fi substituite plita electrică veche din bucătării, cu tehnologii avansate și consum redus, pentru o pregătire mai rapidă și o calitate mai bună a bucatelor pentru copii.

Printre clădirile menționate, este vorba de 3 Spitale:
– IMSP V. Ignatenco;
– SCM „Sfînta Treime”;
– SCM nr.1;
Mai mult, este vorba de mai multe licee din capitală. Lista acestora poate fi găsită pe site-ul primăriei.

Amintim că săptămâna trecută Primăria Chișinău a semnat contractul cu primul antreprenor, care a câștigat licitația primului tender de 6 grădinițe (nr.167, 146, 34, 112, 225, 127).

Logo_MAN_CEBAN