Ce reprezintă Studiului de fezabilitate privind utilizarea deșeurilor din construcții și demolări. Ceban, despre riscuri

ion_ceban_fezibilitatea

Studiului de fezabilitate privind utilizarea deșeurilor din construcții și demolări în municipiul Chișinău a fost prezentat astăzi.

Potrivit primarului general Ion Ceban, scopul serviciilor este de a dezvolta un studiu de fezabilitate pentru implementarea proiectului ce se referă la utilizarea deșeurilor din construcţii şi demolări (DCD) în orașul Chișinău, prin prisma impactului de mediu.

„La eveniment au participat reprezentanți ai Administrației publice locale Chișinău; Ministerului Mediului, Agenției de mediu, SA „Edilitate”. Studiul de fezabilitate este format din 12 capitole, alcătuit dintr-un set de analize, verificări și concluzii cu privire la fezabilitatea tehnică, economică, de mediu. Au fost prezentate rezultatele preliminare privind situația generală în domeniul gestionării deșeurilor, potențialul de valorificare a deșeurilor din construcții și demolări, scenarii de implementare, analiza impactului de mediu, analiza economică financiară, analiza de riscuri și analiza SWOT, componente importante ale studiului de fezabilitate.

Autorii studiului au identificat câteva alternative pentru soluționarea problemei ce se referă la deșeurile DCD, una dintre acestea se referă la amenajarea unui poligon modern de depozitare și reciclare. În cadrul studiului a fost perfectată schița de concept a poligonului, au fost realizate mai multe analize sectoriale importante”, a declarat Ceban.

Menționăm că prezentul studiu a fost elaborat în conformitate cu recomandările Uniunii Europene de elaborare a studiilor de fezabilitate.

Documentul a fost elaborat și prezentat de către Compania Inovative Consulting Group S.R.L., în baza contractului de servicii încheiat cu Direcția generală locativ-comunală și amenajare.

Logo_MAN_CEBAN