Ce se va întâmpla dacă CMC nu va aproba regulamentul cu privire la comerțul stradal și amplasarea gheretelor. Ion Ceban: Capitala va rămâne fără gherete

ion_ceban)gherete_vechi

Consilierii municipali astăzi vor demostra dacă doresc sau nu schimbarea, în ceea ce privește gheretele din Chișinău. Primarul general Ion Ceban punctează că astăzi la ședința CMC urmează a fi votat Regulamentul privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în or. Chișinău, document ce va pune capăt fărădelegilor în această ramură.

„Prin adoptarea acestui document se va produce mai multe schimbări. Amplasarea gheretelor nu va mai avea loc haotic, ci realizată prin adjudecarea dreptului respectiv de către comercianți, în baza unei licitații publice. Documentul stabileşte modul de organizare şi de desfăşurare a licitaţiilor cu strigare pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe un termen de 5 ani”, a precizat edilul.

În cazul în care Regulamentul nu va fi votat, la expirarea termenului de valabilitate al gheretelor, unitățile de comerț ambulant urmează a fi evacuate de pe străzile orașului și nu vor fi admise prelungirea actelor permisive până la adoptarea regulamentului.

Ion Ceban spun că amplasamente noi pentru desfașurarea comerțului stradal ambulant nu vor fi eliberate la fel până nu va fi aprobat Regulamentul.

„Referitor la gheretele amplasate pe perioada estivală. La expirarea termenului de valabilitate a schemelor de amplasare, acordate doar pentru perioada sezonului estival, 98 la număr, urmează a fi evacuate de pe străzile orașului în termen de 24 de ore după expirarea termenului din 31 octombrie. În cazul neconformării benevole, serviciile primăriei le vor evacua forțat”, a mai precizat Ceban.

Logo_MAN_CEBAN