Ceban: Astăzi a fost semnat contractul de prestare a serviciilor de achiziționare de date gps pentru troleibuze

ion_ceban_gps

Astăzi a fost semnat contractul de prestare a serviciilor de achiziționare de date gps pentru transportul public din municipiului Chișinău, între Î. M “Regia transport electric” și “Arobs Trackgps” srl.

Potrivit primarului general Ion Ceban, pentru implementarea proiectului „Sistemul inteligent de monitorizare GPS a transportului public” la data de 10.12.2021 a fost inițiată achiziția serviciilor de date GPS prin procedura de licitație deschisă (nr. ocds-b3wdp1-MD-1639164012195), anunțul de participare fiind publicat pe platforma electronică de achiziții www.e-licitatie.md.

„În cadrul licitației date au fost depuse cinci oferte, iar potrivit criteriilor de evaluare indicate în pct. 19 din anunțul de participare, grupul de lucru pentru achiziții al Î. M ”Regia transport electric” a decis atribuirea contractului de achiziții companiei ”Arobs Trackgps”SRL, oferta cărora fiind economic mai avantajoasă în corespundere cu condițiile tehnice solicitate.

Acest proiect este unul din pilonii prioritari spre asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători, astfel încât acesta să fie mult mai atrăgător și accesibil pentru utilizatori. În această conjunctură, pentru a identifica oferta cea mai coerentă și potrivită cerințelor înaintate de ÎM ”Regia transport electric”, a fost aplicată o abordare meticuloasă și intransigentă.

Totodata, urmează a fi lansată platforma care va permite vizualizarea în timp real a fiecărei unități de transport aflate în circulație (vizualizare întârzieri/avans curente, vizualizare harta tur-retur, estimarea timpilor de parcurs între stații, viteza, etc)”, a punctat Ceban.

Aplicația va avea o interfață prietenoasă cu utilizatorul și va putea fi utilizată atât de pe dispozitive desktop, cât și de pe dispozitive mobile.

„Cu referire la Parcul urban de autobuze, informăm că actualmente, întreprinderea este la etapa de elaborare a caietului de sarcini pentru următoarea licitație de contractare a “Sistemului inteligent de monitorizare GPS a transportului public”, contractul actual expirând pe 31 iulie 2022”, a conchis edilul.

Logo_MAN_CEBAN