Ceban: „Astazi, la Chisinau, au fost valorificate traditiile populare”

FB_IMG_1626375729502

Chisinaul a petrecut in straie nationale si ritmuri populare ce-a de-a II-a zi a Festivalului „Te salut, CHISINAU!”. Primaria municipiului Chisinau a organizat in diferite locatii, evenimente culturale.


„Astazi, in a doua zi a Festivalului „Te salut, CHISINAU!”, in mai multe locatii din capitala, in cadrul evenimentelor organizate au fost puse in valoare traditiile populare. Recitaluri de muzica populara au rasunat pe str. pietonala Eugen Doga, in Parcul „Valea Morilor” la scarile de granit si la havuzul muzical din Parcul „La Izvor”, a declarat primarul general, Ion Ceban.


Festivalul „Te salut, CHISINAU!”, organizat sub egida Primariei capitalei, este dedicat aniversarii orasului din piatra alba.


„In acest fel impreuna cu chisinauienii si oaspetii capitalei celebram in aceste zile aniversarea a 585 de ani de la prima atestare documentara a orasului. Totodata, in mai multe locatii, locuitorii capitalei au ocazia sa priveasca cele mai bune filme din cadrul Festivalului International „CRONOGRAF”, a declarat edilul.


In cadrul evenimentelor culturale au evoluat Orchestra municipala de muzica populara „Fratii Advahov” cu Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Ioana Capraru, Ansamblul etnofolcloric “Stefan Voda”, Igor Rusu, Valentina Volontir, Silvia Zagoreanu, Gabriel Nebunul, Alina Ureche, Grupul de lautari Ungheni si Ansamblul de Muzica si Dans Popular „Martisor”, dar si Ansamblul etnofolcloric ,,Plaiesii”.


„Urmeaza inca doua zile pline de evenimente culturale frumoase la care este asteptata toata lumea”, a conchis Ion Ceban.

pentru_md