Ceban, către medici. Voi sunteți eroii. Cât efort psihologic, nopți nedormite, familii nevăzute și dedicație profesională

ion_ceban_medicii

Primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare și mulțumire cu prilejul Zilei Profesionale a Lucrătorului Medical și a Farmacistului, marcată anual în a treia duminică a lunii iunie, în cadrul evenimentului cultural-artistic, organizat de Primăria Chișinău.

Edilul, fiind la eveniment a declarat că persoanele de onoare sunt cei care stau în fața noastră, arătând spre toți din sistemul medical prezent.

„Vreau să vă mulțumesc cu mare drag că ați acceptat să fiți lângă noi, în această zi în care încercăm să aducem o dată în plus un omagiu tuturor, celor care își dedică viața pentru a salva alte vieți. Această perioadă pandemică a arătat încă o dată cât de importantă este meseria pe care o înveți. Ar putea ca unii să își gândească și atitudinea și abordările nu doar din punct de vedere mora și psihologic, dar și acțiunile care pot fi ulterior luate. Știu ceea ce faceți, nu din auzite.

A fost o perioadă destul de complicată, în care zilnic până în martie 2021 am fost conectat câteva ore pe zi, ca să facem împreună față, noi pe partea administrativă, voi pe partea medicală. Știu foarte clar câtă lume a fost stresată în prima perioadă și cât efort psihologic, nopți nedormite, familii nevăzute, iar implicarea a fost maximă din partea voastră. Asta am văzut în ochii tuturor. Cu părere de rău, cu acuzații absolut sterile, a celor care știu să vorbească foarte mult, dar nu știu ce efort titanic a fost. În preajma sărbătorii profesionale vă dormi sănătate, pace și dragoste”, a declarat Ceban.

Amintim că edilul a declarat în nenumărate rânduri că planifică să dezvolte în continuare sistemul medical din capitală prin diferite investiții.

pentru_md